Nyolcosztályos gimnáziumi képzés

(képzési idő 8 év) 

 

 A képzés egyéni azonosító száma: 031610-0001 

A felvételi követelmények: egységes írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalomból és matematikából, szóbeli meghallgatás

 

A felvehető létszám: 34 fő

 

Iskolánkban igen népszerű a nyolcosztályos gimnáziumi képzés, mely alapvetően a tehetséggondozásra épül. Ide a negyedik osztály elvégzése után jelentkezhetnek a tanulók. Az 5-8. évfolyamon az oktatás a NAT előírásaira épülő helyi tanterv szerint folyik. Az oktatás hatékonysága érdekében minden érettségi tantárgyat csoportbontásban tanítunk. A diákok az angol nyelv mellett már 5. osztálytól tanulnak egy második élő idegen nyelvet is.

 

A 9. évfolyamtól emelt szinten tanítjuk az angol nyelvet. A 10. évfolyam elején lehetőséget adunk kéthetes angliai nyelvtanulásra.

 

A 11. és a 12. évfolyamon a tanulók érdeklődésüknek megfelelően a humán és a reál tantárgyakat emelt óraszámban tanulhatják.

 

Az oktatott idegen nyelvek: angol, német, francia, olasz, latin és orosz nyelv.

Emelt szintű érettségi előkészítő: valamennyi képzési formában az utolsó két évfolyamon megfelelő létszám esetén bármely – az iskolánkban tanított – tantárgyból választható. Óraszáma heti 2-4 órával haladja meg az alapképzés óraszámát.

 

Kollégiumi lehetőség: a lányokat az intézmény 150 fős saját kollégiumában helyezzük el, a fiúkat az Érseki Szent József Kollégiumban. A kollégiumi elhelyezést a nyolcosztályos gimnáziumi tanulók számára is biztosítjuk.