Martinstag

Martinstag
 


 

 

 

 

 Ötödik alkalommal rendeztük meg iskolánkban a Márton napi délutánt. A már hagyománnyá vált német nyelvi vetélkedőn három korcsoportban több mint 50 diák vett részt.

 A nagygimnazisták érdeklődéssel hallgatták Forgács Fanni 11.a osztályos tanuló beszámolóját a németországi Olpe városában töltött izgalmas napokról. Reméljük kedvet kaptak a résztvevők is és a lassan 20 éves cserekapcsolat az idén is folytatódik. Az előadás után az elkészült Márton napi plakátokat értékeltük, valamint meghallgattuk a Márton napi verseket, melyeket szintén pontoztunk. Ezt követték a papír alapú feladatlapok, ahol a Szent Márton életéhez kapcsolódó szövegértési feladat már kihívást jelentett egy-két csapatnak.

 A délutánt egy online vetélkedővel zártuk, melyet a végzős csapatunk, a „Kartoffeln” nyert, de a végső összesítésben az „Eichhörnchen” csapata, Aradi Nikolett, Hadas Melinda, Sándor Regina, Vanó Vivien 11.cny osztályos tanulók álltak a dobogó első fokára. A kisgimnazisták színes lámpásokkal, illetve Márton napi jelképekkel érkeztek a versenyre, melyekre szintén pontokat kaptak. A délutánt a Szent Márton életéről szóló kisfilmmel kezdték, természetesen német nyelven. A Márton napi dalok eléneklése után következtek a feladatok, melyekhez a kicsik szótárt is használhattak.

 Két korcsoportban értékeltük a diákok munkáit, így első helyen végzett Kiss Krisztofer és Sebestyén Csongor 6.c, valamint Andó-Gyöngy Máté, Dröszler Kitti, Ortutay- Farkas Bátor és Ponyi András 7.c osztályos tanulók.

 
2019.11.12