Mindennapos testnevelés

 
MINDENNAPOS TESTNEVELÉS

 

Iskolánkban a mindennapos testnevelés a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint a helyi adottságok alapján, az alábbi módon valósul meg.

 

5.6. és a 9. évfolyam:

Heti 2 órában- délelőtti órarendbe építve- úszás órán vesznek részt tanulóink.

Célunk, hogy diákjaink vízbiztonságot szerezve, két úszásnemben megtanuljanak úszni, a már úszni tudók technikáját javítsuk, valamint biztosítsuk diákjaink számára mindazon  pozitív élettani hatásokat, amit a vízben végzett mozgással érhetünk el.

Mivel az órák az első két tanítási órában vannak, felmentést csak az egyesültben, versenyengedéllyel rendelkező úszóknak és vízilabdázóknak tudunk adni az igazgató úrnak benyújtott kérelem alapján.

 

7. 8. évfolyam:

Az osztályt tanító testnevelő tanár irányításával szerdán a 8.-9. órában tömegsport foglalkozáson vesznek részt.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény alapján felmentés adható.

 

10. 11. 12. évfolyam:

Diákjaink a 8.-9. órában szervezett sportfoglalkozások közül választhatnak.

Célunk, hogy sokszínű mozgásos, sporttevékenységet biztosítva mindenki találjon olyan mozgásformát, amit szívesen, örömmel végez.

 

 

 

 

ALAKFORMÁLÓ TORNA: Sajáttestsúllyal és kézi súlyzóval végzett erősítő hatású gyakorlatok a tónusosabb, formásabb izmokért Orosz Beatrix tanárnővel.

ZENÉS KONDÍCIONÁLÓ TORNA: Kardió és erősítő hatású gyakorlatok, step lépcsőn,fitball labdán, zenére, különböző kézi szerekkel . Erő- és állóképesség fejlesztés Kissné Bedécs Szilvia tanárnővel.

KOSÁRLABDA: Mindenkit vár Bóta Marianna, aki szeret vagy szeretne kosárlabdázni.

KÉZILABDA: Bóta Marianna tanárnő várja a kézilabda sportág rajongóit.

TOLLASLABDA: Szabadidősportnak vagy versenysportnak kiváló választás. A tavalyi év sikerein felbuzdulva, az idén is számít rátok a Diákolimpia versenyein Kissné Bedécs Szilvia tanárnő.

FOCI: Az utóbbi években Orosz Beatrix tanárnő szervezi és versenyezteti iskolánk labdarúgó csapatait. Ez a foglalkozás jó lehetőséget biztosít a lány és fiú csapataink felkészülésére is.

PING-PONG: ÚBóta Marianna tanárnő szívesen bevezet minden érdeklődőt az asztalitenisz rejtelmeibe.

GERINCTORNA: A hanyagtartás, gerincferdülés sok diák problémája. Hegedüs Ágnes tanárnő speciális, preventív gyakorlataival javíthatsz tartásodon és megelőzheted a hát- és derékfájást.

TESTNEVELÉSI JÁTÉKOK: Itt a játéké a főszerep, fogó-, kidobó-, népi játékok, sorversenyek kívánság szerint

TRX,KÖREDZÉS: TRX, bosu labda, kettlebell, fitball és még sok minden más, amit szertárunk rejteget. Aki intenzív edzésre vágyik nem fog csalódni Asszonyi Evelin tanárnő foglalkozásán.

TESTÉPÍTÉS: Hétfőtől csütörtökig minden délután Halász Barnabás, tanár úr és Bozóné Tóth Gabriella tanárnők  irányításával használhatjátok iskolánk kondicionáló termét.

 

Bejelentkezés: 2018.szeptember 10.-14.-ig   ( itt>>)

 

 

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény alapján a mindennapos testnevelés heti 2 órája alól felmentés adható az alábbiak szerint:

"Az iskola a nappali rendszerű iskolai oktatásban azokban az osztályokban, amelyekben közismereti oktatás is folyik, azokon a tanítási napokon, amelyeken közismereti vagy szakmai elméleti oktatás is folyik, megszervezi a mindennapos testnevelést legalább napi egy testnevelés óra keretében, amelyből legfeljebb heti két óra
a) a kerettanterv testnevelés tantárgyra vonatkozó rendelkezéseiben meghatározott oktatásszervezési formákkal, műveltségterületi oktatással,
b) iskolai sportkörben való sportolással,
c) versenyszerűen sporttevékenységet folytató igazolt, egyesületi tagsággal rendelkező vagy amatőr sportolói sportszerződés alapján sportoló tanuló kérelme alapján a tanévre érvényes versenyengedélye és a sportszervezete által kiállított igazolás birtokában a sportszervezet keretei között szervezett edzéssel,
d) egyesületben legalább heti két óra sporttevékenységet folytató tanuló kérelme alapján - amennyiben délután szervezett testnevelés órával ütközik - a félévre érvényes, az egyesület által kiállított igazolással
váltható ki.

A mindennapos testnevelés heti két órájának iskolai kereteken kívüli teljesítését a szülőnek az iskola igazgatójához címzett kérvénnyel (letölthető itt ») kell kérelmeznie, melyhez a fentiekben ismertetett igazolást (letölthető itt») 
csatolni kell. A kérvény és az igazolás benyújtásának határideje minden év szeptember 15. napja. 

A mindennapos testnevelés iskolai csoportjainak szervezési feladatai miatt a határidőt követően kérelmet nem tudunk elfogadni!
Megértésüket köszönjük.