KreaTech szakkör

A mai KreaTech szakkörön ismét a gépeké volt a főszerep. Mikroszkóppal vizsgálódtunk az egysejtűek világában, a napelemes propeller teljesítményét vizsgáltuk és immár három szuperzseniálisan összerakott Lego robotot programoztunk. Egyetlen problémánk akadt, a túl gyorsan elrepülő idő, de legközelebb segítségül hívjuk Albert Einsteint, hátha választ tud adni arra, hogyan is tudnánk az időt lelassítani!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A mai KreaTech szakkörön tovább programoztuk a robotokat. Összemérték sebességüket a degukkal! Azért készült vízikerék is a megújuló energia jegyében.
 
 
 
 
 
  
    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
A mai Kreatech szakkörön megvizsgáltuk, milyen festékeket használnak a filctollak színezésénél, készítettünk mini -szennyvíztisztító készüléket papírtörlőből és cipőfűzőből, digitális mikroszkóppal vizsgáltuk az orrszarvú bogát kitinpáncélját és persze sokat legóztunk!
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
A KreaTech-2 szakkör tagjai izgalmas kísérletező foglalkozáson vettek részt a Líceum Varázstornyában.

Vida József tanár úr megismertette az érdeklődő diákokkal a folyékony nitrogén tulajdonságait és a levegő nyomásának erejét. A Természettudományos laborban elkészült a vízbontással előállított hidrogén üzemanyaggal működő távirányítható kisautó is!
 
 
  
 
 
A kisgimnazistáknak szervezett interaktív természettudományos foglalkozások, a KreaTech – szakkör és a Természetfürkész szakkör a következő tanévben is vár benneteket!

Az EMMI és a Nemzeti Tehetségprogram által támogatott szakköri foglalkozásokon megismerkedünk a terráriumban élő deguk és az akváriumban úszkáló guppik életével, a növényeket ültetünk és nevelünk, és sok izgalmas játékkal játszhatunk. Lego-robotokat építünk és programozunk, napelemes játékokat készítünk, de közben sokat játszunk, nevetünk!

Ha a járványügyi helyzet megengedi, táborozni és kirándulni is megyünk közösen!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Beszámolók:
 
1.foglalkozás
2.foglalkozás
3.foglalkozás
4.foglalkozás
5.foglalkozás
10. foglalkozás
11. foglalkozás
12. foglalkozás
13. foglalkozás
14. foglalkozás
15. foglalkozás
 
Botanikuskert

A KreaTech szakkör 1 napos tanulmányútja a Nagy-Eged hegyre

Egyoldalas beszámoló
 
Tantestületi tájékoztató
 
Munkaközösségi beszámoló
 
teszt123