Felvételizők köszöntése

Felvételizők köszöntése
 
„Nem keresnél, ha Isten korábban már nem keresett volna téged; és nem szeretnél, ha már előbb nem szeretett volna. Isten megelőzött Téged szeretetével és keresésével.”

Clairvaux-i Szent Bernát 

Tisztelt Szülők!

Kedves Felvételiző Diákok!

 

Szeretettel köszöntünk a keresztény közösség nagy családjában, azon belül is a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium ciszterci közösségében.

Egyre fontosabbá válik, hogy mi, emberek a családi közösségen kívül is tartozzunk valahová. Ez az érzés biztonságot, nyugalmat, békét ad az ember számára.

A keresztény közösségben az ember megtapasztalhatja az ima erejét, az összetartozást, szolidaritást, toleranciát, a segítő szeretet szolgálatát.

A ciszterci pedagógiát alapvetően az jellemzi, hogy az oktatás mellett kiemelt hangsúlyt helyez a nevelésre. A felnövekvő ifjúságot személyes odafigyeléssel és közösségeik alakításával kíséri önnevelő törekvésében.

 

Katolikus iskolaként arra törekszünk, hogy:

-        Diákjaink növekedhessenek a tudásban és szeretetben.

-        Képességiek alapján a legtöbbet „hozzuk ki” belőlük.

-  Szeretnénk segíteni Őket, hogy a tudás megszerzése mellett a lelki életükben is növekedjenek és kiegyensúlyozottak legyenek.

-        Törekvésünk fő célja, hogy a ránk bízott tanulókat segítsük tanulmányaikban és lelki életükben.

-  A hittanórák által megismerhetik az Egyház tanítását, betekintést nyerhetnek a nagyobb egyházi ünnepekbe, mind elméleti, mind gyakorlati téren egyaránt. Lehetőséget biztosítunk a kereszténység és az élet értékeinek megismerésére, valamint a szentségi életben való előrehaladásra a keresztségtől az elsőáldozáson keresztül a bérmálásig.

-  Megteremtjük az alkalmat a diákok számára, hogy tanáraikkal és nevelőikkel együtt a kereszténységet megéljék a mindennapokban. Minderre számos, különféle esemény ad lehetőséget iskolánkban és kollégiumunkban: ifjúsági találkozók, imaestek, lelki napok, osztálymisék, rózsafüzér csoport, keresztútjárás, zarándoklatok, személyes beszélgetések.

-    Megismerhetitek a ciszterci lelkületet mely később a „NAGYBETŰS” életben egyfajta támpontot adhat és átsegíthet a nehéz időkön, és megtanulhatod, hogy a bajban sosem vagy egyedül.

 

  Eger, 2021. március 3-4.                                                       Karóczkai Júlia

                                                                                                     igazgató

2021.03.03