Anne Frank kiállítás

Anne Frank kiállítás
   Február 23. és 25. között az Anne Frank-Ház Magyarországi Oktatási Programjának köszönhetően lehetőségünk volt részt venni egy tárlatvezetői képzésen. Ennek a programnak a keretében az Anne Frank - Történelem a mának című tárlatát mutattuk be a diákoknak.
   Az első nap nagy részét az ismerkedős játékok tették ki, hiszen fontos volt, hogy megismerjük egymást és a felkészítőinket, hogy az elkövetkezendő két napban felszabadultan tudjunk együtt dolgozni. A nap további részében a témához kapcsolódó fontosabb fogalmakat tisztáztuk, hogy jobban értsük a ránk váró témát. A következő két napban a II. világháború eseményeit és Anne életét tanulmányoztuk alaposan. Mindezt játékos feladatokon keresztül. A három nap alatt nehézségekkel is szembekerültünk, hiszen a holokauszt a történelem egyik legsötétebb foltja. Sok rettenetes dolog történt ekkor, amivel szintén meg kellett ismerkednünk ahhoz, hogy átlássuk a teljes eseménysort. Sok szívfacsaró történetet hallgattunk és képet láttunk, ez volt az egyik legnehezebb momentuma a kurzusnak. A harmadik nap végén lehetőséget kaptunk arra, hogy gyakorolhassuk a tárlat bemutatását és csiszolhassuk előadásmódunkat. Fontosnak tartjuk, hogy megemlítsük a felkészítőinket, akik szeretettel és bizalommal voltak irántunk. A három nap és a tárlatvezetés során rengeteg mindent tanultunk. Elsősorban Anne életéről és a holokausztról, viszont a tárgyi tudás nem volt elég ahhoz, hogy jól vezessük a tárlatot. Ki kellett lépnünk a komfortzónánkból és leküzdenünk bizonyos aggályokat. A program segített abban, hogy magabiztosabban beszéljünk emberek előtt, és bár az elején izgultunk, belelendültünk és élveztük a vezetést.
   A program emlékezetes élményeket és tapasztalatokat adott, amelyeket hasznosítani tudunk a jövőben is. Ha nektek is lehetőségetek adódik hasonlóra, bátran éljetek vele!

A beszámolót írta: Forgó Jázmin, Juhász-Hegyi Virág, Ludányi Anna 10. e
 
 


 
2022.03.15
teszt123