Szóbeli felvételi vizsgák a negyedikes és nyolcadikos tanulóknak, alkalmassági vizsga a sporttagozatos jelentkezőknek

 

 

Tisztelt Szülők!
Kedves Felvételizők!

 

 

A szóbeli felvételi vizsgákra 2021. március 3-4-én 13:50 órától kerül sor.

Pótnap: 2021. március 10. 14:00 óra

A hosszabb várakozás elkerülése érdekében a tanulókat 10 perces időintervallumokra osztottuk be.

Ahogy ezt korábban jeleztük, írásbeli értesítést a szóbeli felvételi vizsgáról nem küldünk!

Kérjük a jelentkezőket, hogy hozzák magukkal az alább felsoroltakat:

  • diákigazolvány
  • ellenőrző vagy az elektronikus napló kivonata
  • keresztlevél (amennyiben van), lelki vezetői (plébánosi/lelkészi) ajánlás
  • oklevelek, versenyeredmények (amennyiben vannak)
  • egy saját névre megcímzett, ajánlott küldeménynek megfelelően felbélyegzett, kis méretű boríték

A sportiskolai képzésre jelentkezők (0015) a szóbeli vizsga napján elsőként a sportegészségügyi alkalmassági és fizikai képességfelmérésen vesznek részt! Kérjük, hozzanak magukkal a tanulók sportfelszerelést, esetleg saját sporteszközt valamint a sportiskolai képzéshez szükséges dokumentumokat (letölthető itt).

A motivációs beszélgetés során szeretnénk képet kapni a diákok logikai és kommunikációs készségeikről, általános tájékozottságukról, valamint arról, hogy milyen értékek mentén élik mindennapjaikat, tervezik jövőjüket.

A szóbeli felvételi vizsga ideje alatt csak a felvételiző diákok léphetnek be az intézménybe! Beléptetéskor kötelező a testhőmérséklet mérése és a kézfertőtlenítés. A maszk viselése az intézményben mindvégig kötelező!

Kérjük, hogy a szóbeli vizsgára a megadott időpontra érkezzenek, ezzel is elkerülve a felesleges csoportosulást!

Szóbeli felvételi vizsga a negyedik osztályos tanulóknak

Szóbeli felvételi vizsga a nyolcadik osztályos tanulóknak

Az ideiglenes felvételi jegyzéket 2021. március 16-án tesszük közzé iskolánk honlapján.


Sikeres felvételit kívánunk! 

 

 

                                                   Karóczkai Júlia
                                                  igazgató


tovább »
2021.02.24

Felvételizők köszöntése

 
„Nem keresnél, ha Isten korábban már nem keresett volna téged; és nem szeretnél, ha már előbb nem szeretett volna. Isten megelőzött Téged szeretetével és keresésével.”

Clairvaux-i Szent Bernát


tovább »
2021.03.03

In memoriam

 In memoriam

 

Dr. Andó Jánosné tanárnő

 

 

Mély megrendüléssel fogadtuk, hogy dr. Andó Jánosné tanárnő visszaadta lelkét a Teremtőnek.

Egész életútja iskolánkhoz kapcsolódott. Gárdonyis diákként itt alapozta meg természettudományos ismereteit, majd 1972-ben kémia-fizika szakos tanárként tért vissza alma materébe. Kimagasló szakmai tudásával, igényes munkájával a Gárdonyi Géza Gimnázium egyik meghatározó tanáregyéniségévé vált. Kiegyensúlyozott munkastílusa, szorgalmas törekvése, nyugodt, megfontolt egyénisége, embersége nyomot hagyott tanítványaiban.

Négy évtizedes pályáján diákok százaival szerettette meg a természettudományokat, sikeresen készítette fel őket egyetemi tanulmányaikra. Tanítványai számos országos versenyen tűntek ki teljesítményükkel. Orvosok, gyógyszerészek, vegyészek, tanárok emlékeznek hálával szigorú, következetes, de mindig szerető tanárukra. A kémia szertár volt az „otthona”, itt dolgozott diákjaival fáradhatatlanul, s a közös munka a gimnáziumi éveken túlmutató szakmai- emberi kapcsolatokká nemesedett. Nemcsak tudást adott át, hanem nevelt is szeretettel. Munkája elismeréséül Eger Kiváló Pedagógusa kitüntetésben és  2003-ban Gárdonyi - díjban részesült.

Kiváló szakmaisága, elhivatottsága, munkabírása példa volt kollégái előtt, akikkel szoros munkakapcsolatot alakított ki. Segítette a pályakezdők beilleszkedését az iskolai közösségbe, és megosztotta velük több évtizedes tapasztalatait.

Emlékét őrizzük meg szeretettel.

 

 

         "Amikor először láttam leírva azt a három szót, hogy meghalt Andóné tanárnő, mélységes megrendülést éreztem: egyszerűen nem akartak értelmes mondattá összeállni ezek a szavak. Nem tudtam felfogni, hogy a mindannyiunk által nagyra becsült, szeretett osztályfőnökünk soha nem lesz már velünk az osztálytalálkozóinkon, nem fog a rá jellemző kedves, bölcs mosollyal meghallgatni minket.

Amikor 1988-ban megismertük, még nem tudtuk, hogy mennyire meghatározó szerepet fog betölteni az életünkben. Természetesnek vettük a gondoskodó szeretetét, a fáradozását, amely arra irányult, hogy minél tartalmasabbá tegye a gimnáziumi éveinket. Felnőttként már látjuk, hogy ez mennyire nem volt magától értetődő. Bízott és hitt bennünk olyannyira, hogy az első együtt eltöltött tanévünk végén elrepült velünk két hétre az NDK-ba építőtáborba azért, hogy világot lássunk, élményekkel gazdagodjunk, összetartó közösséggé kovácsolódjunk. Most már tudjuk, hogy nem lehetett könnyű dolga 39, a kamaszkor problémáival küszködő diákkal, de ő  igazi pedagógusként mindig tudta, hogy mit kell szóvá tennie, megbeszélnie velünk, és mi az, ami fölött bölcsen szemet hunyhat. Andóné tanárnő az életével is nevelt: lelkiismeretes munkavégzésre, becsületességre, alázatra, mások tiszteletére.

Csodáltuk szaktudását, a tanítás iránti elkötelezettségét, azt, hogy mindannyiunkkal igyekezett megszerettetni a kémiát és a fizikát. Mérhetetlen tudást birtokolt, és minél többet szeretett volna átadni belőle. Szinte a retinánkba égett az alakja, ahogy fehér köpenyben áll a zöld tábla előtt és gyöngybetűkkel ír rá. A fülünkben mindig ott fog csengeni a hangja, a nevetése.

Soha nem fogjuk elfejteni: az első tanévben repülőre ült velünk, hogy minél inkább összetereljen bennünket, az utolsó tanévben pedig szárnyakat adott, elengedett minket, hogy az egyetemeken, főiskolákon még tovább gazdagodhassunk, majd élménybeszámolóinkkal ötévente visszatérjünk hozzá. Hálásak vagyunk, hogy egy ilyen nagyszerű pedagógus állt mellettünk felnőtté formálódásunk négy éve során."

Békési Katalin

 

 

 

 


tovább »

2021.02.09

Szép Magyar Beszéd Verseny

Remek versenyeredmény!
 
Hegedűs Anna, 12. k osztályos tanuló a Szép Magyar Beszéd Verseny megyei döntőjén 2. helyezést ért el, és ezzel az országos döntőbe jutott.
 
Felkészítő tanára Tóthné Török Anna tanárnő.
Mindkettejüknek gratulálunk és további eredményes versenyzést kívánunk!

tovább »
2021.03.01

Tájékoztató a sportiskolai felvételhez

A sportiskolai képzési formába jelentkező tanulók a gyakorlati felvételi vizsgára az alábbi, kitöltött dokumentumokat szíveskedjenek magukkal hozni!
A fizikai képességek felméréséhez sportorvosi igazolás, versenyengedély (sportkönyv), megfelelő sportruházat és nem fekete talpú sportcipő szükséges!
 
Fizikai képességfelmérés tájékoztató: PDF formában
 
 
Nyilatkozat sportegyesületi tevékenységről: DOC formában
Igazolás sporteredményekről: DOC formában 
 

tovább »
2021.02.11

Iskolánk, a Gárdonyi - Beiskolázási tájékoztató 2021/2022

2020.11.02

Nyári tábor - Balatonalmádi

A Zirci Ciszterci Apátság 2021 nyarán Balatonalmádiban, a Ciszterci Rekreációs Központban Ciszterci Nyári Táborokat szervez. A két turnusban július 12-17 között hittan-táborba, július 19-24 között angol nyelvi táborba várjuk iskoláink 8. osztályos és gimnazista diákjait.
A táborban felügyelő, segítő felnőttként elsősorban a jelenleg a felsőoktatásban tanuló ciszterci öregdiákokat szeretnénk - a teljes ellátás biztosítása és külön díjazás mellett - foglalkoztatni. További információk az alábbi űrlapon.
 

tovább »
2021.02.11

Vízkereszt

 Vízkereszt napján Ft. Buda Péter atya celebrált ünnepi szentmisét iskolánk jelenléti oktatásban résztvevő diákjai és a megjelent hívők számára. A videóban József Attila Betlehemi királyok című, a Kormorán együttes által megzenésített verse hallható iskolánk kórusa előadásában. Galéria
 

tovább »
2021.01.06

OKTV II. forduló versenyeredményeink

A 2020-2021. tanévben az OKTV második fordulójába jutottak:
 
Történelem
Simon Réka 11.k (felkészítő tanár: Kovács Ottó, Feketéné Kovács Ildikó)
 
Kémia II. kategória
Tóth Levente 12.a (felkészítő tanár: Pótáné Márton Mária, Szilágyiné Békési
Zsuzsanna)
 
Angol nyelv
Veres Nóra 11.c (felkészítő tanár: Marótiné Lehoczky Erika)
 
Német nyelv
Kovács Eszter Éva (felkészítő tanár: Jobbágyné Reményi Henrietta)
 
Gratulálunk!!!
 

tovább »
2020.12.22

Irány az Űr!

 Az "Irány az Űr" országos verseny első fordulójában iskolánk csapata a harmadik legjobb pontot érte el, így bejutott a második fordulóba!

A csapat tagjai: Kovács Eszter Éva, Sütő Péter, Szabó Dániel 12.cny osztályos tanulók.

Felkészítő pedagógus: Pecsenye Pálné tanárnő

Gratulálunk minden érintettnek!

tovább »
2020.12.16

Bolyai Matematika Csapatverseny

 

A Bolyai Matematika Csapatversenyen a következő tanulóink értek el kimagasló eredményt:

 
 
Az 5.c osztályból Szabó Ádám, Szabó Áron, Nagy Marcell 5. helyezést,
a 6.c osztályból Komáromi Sára, Pozsonyi Gergő, Sütő Csenge, Szűcs Vencel Ferenc 3. helyezést,
a 7.c osztályból Juhász Máté, Révész Rudolf, Sebestyén Csongor Mihály, Úri Viktor 3. helyezést és
az 5.c Luterán Anna Borbála, Molnár Noémi, Varjú Hédi 10. helyezést ért el.

Az eredményekhez szívből gratulálunk!
 

tovább »
2020.12.16