"Ki tud többet Egerről?" - városismereti vetélkedő

A Dobó István Gimnázium által - Eger középiskolái részére - szervezett "Ki tud többet Egerről?" c. városismereti vetélkedőn a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium csapata I. helyezést ért el.
 
A csapat tagjai:
1. Bakos Nóra (9./kny)
2. Busa Blanka (9./kny)
3. Tóth Krisztina (9./e)
 
Felkészítő nevelőtanárok:
Salamné Szilágyi Júlia
Gergely Anikó (filmkészítés)
 
Forrás (kép): Eger Város Hivatalos Oldala - facebook oldal
 

tovább »
2023.03.09

Német Nyelvi Szépkiejtési Emlékverseny

Bisztriczki Sára 12.c osztályos tanuló 1. helyezést ért el a Dr. Habis György Eger Városi Német Nyelvi Szépkiejtési Emlékversenyen (Felkészítő tanára Jobbágyné Reményi Henrietta). A szép eredménynek köszönhetően immáron 4. alkalommal került iskolánkba a vándorserleg. A versenyen Nagy Estella 9.a (felkészítő tanára Kádár-Lénárt Veronika) és Kiss Mikes Tamás 12.c (felkészítő tanára Jobbágyné Reményi Henrietta) osztályos tanulók is képviselték iskolánkat. Csuhai Flóra a 2022. évi emlékverseny nyertese, iskolánk volt tanulója, a rendezvény keretein belül vette át az emlékplakettet, neve pedig felkerült a vándorserlegre.
 
Az eseményről készült további képek ITT tekinthetők meg.
A TV Eger beszámolója ITT nézhető meg.
A HEOL beszámolója megtekinthető ITT.
 

tovább »
2023.03.08

Nagyböjti lelki nap

Március 8-án tartottuk nagyböjti lelki napunkat. A kisgimnázium tanulói a Don Bosco Nővérek, valamint lelkes animátorok segítségével dolgozták fel a nagyböjti eseményeket. A főgimnazisták a keresztút elimádkozása után előadást hallgattak, majd kiscsoportos foglalkozáson vettek részt. Előadók: Nagy Krisztián atya, Marosi Balázs atya, Ciszterci nővérek, Novák Blanka. A nap az egri főszékesegyházban szentmisével zárult.

A lelki napon készült fotók ITT tekinthetők meg.
2023.03.08

Európa-Bajnokság

Szeles Bálint, iskolánk sportiskolai képzésben tanult diákja, a fedettpályás Európa-Bajnokságon Isztambulban a 16 fős magyar válogatott tagjaként utazhatott ki Törökországba.
Bálint 60 méteres gátfutáson az előfutamában a negyedik helyen ért célba 7,76-os idővel, amivel továbbjutott az elődöntőbe. Végül egy Európa bajnoki 15. hellyel térhet haza büszkén edzőjével, Petrovai Józseffel.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt 

tovább »
2023.03.06

Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyek (döntő)

Bisztriczki Sára 12.c osztályos tanuló magyar nyelv tantárgyból az OKTV döntőjébe jutott.
 
Az első forduló eredménye és a pályamű (második forduló) értékelése alapján 171,5 ponttal Sára a legjobbak között van (152,5 p - 176,5 p).
 
Felkészítő tanára: Ballagóné Csernyák Éva tanárnő.
 
Szívből gratulálunk Sárának és köszönjük az osztályfőnök áldozatos felkészítő munkáját!
 

tovább »
2023.02.27

Implom József helyesírási verseny

Hegedűs Anna Judit 9. kny osztályos tanulónk az Implom József helyesírási verseny Gyulán megrendezett országos döntőjében a 4. helyen végzett.
 
Felkészítő tanára: Dr. Szabó Zsuzsanna tanárnő
 
Szeretettel gratulálunk!

tovább »
2023.02.26

Debreczeni Sixtus-koszorúzás

2023. február 26-i szentmisében Debreczeni Imre Sixtus ciszterci szerzetesre emlékeztünk halálának 69. évfordulója alkalmából.
A szentmisét követően iskolánk vezetősége, tanárai és diákjai jelenlétében koszorút helyeztünk el emléktáblájánál, a templom előterében.
 
Kovács Ottó tanár úr beszéde ITT olvasható.
 
A Szent Bernát templom beszámolója ITT tekinthető meg.
 

tovább »
2023.02.26
teszt123