Ideiglenes felvételi rangsor a 2022/2023-as tanévre

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételizők!

 

Az alábbi listákban, a törvény előírásainak megfelelően, a 2022-es középiskolai felvételi eljárás ideiglenes eredményeit ismertetjük. A végeredmény csak az Oktatási Hivatal Győri Felvételi Központjából érkező besorolásból derül ki 2022. április 29-ig.

Egy-egy tanulmányi területen minden olyan jelentkezőt (felvételizőt) rangsoroltunk, aki azt megjelölte, és részt vett a teljes felvételi eljárásban. Sok olyan felvételiző van, aki két-három tanulmányi területet is megjelölt, tehát több képzéstípusnál is szerepel a rangsorban. Mindenki csak egy tanulmányi területre nyerhet felvételt, ezért azok a tanulók, akik a másik tanulmányi területen mögöttük állnak, ilyenkor automatikusan előbbre lépnek a rangsorban. Ugyanez a helyzet áll fenn akkor is, ha egy felvételiző nem a mi iskolánkat választotta elsőként, és máshová nyer felvételt.

Minden felvételizőnek lehetősége van egy alkalommal módosítani az iskolák és a tanulmányi területek sorrendjén (2022. március 21-22.), de új iskola már nem jelölhető meg.

Amennyiben a felvételiző szeretne a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tanulója lenni, úgy célszerű iskolánkat továbbra is az első helyen hagyni, vagy az első helyre beírni.

További információ és tanácsadás: titkárság

titkarsag@gardonyi-eger.hu      +36 36/511-240 
 
Az ideiglenes felvételi rangsor a tovább gomb után.

tovább »
2022.03.16

Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Verseny

Az Országos Francia Nyelvi Tanulmányi Versenyen Darvai Zsuzsanna 9.k osztályos diákunk 7. helyezés ért el.
 
Felkészítő tanára: Szabolcsiné Ménes Rita tanárnő 
 
 
 
Szívből gratulálunk!

tovább »
2022.03.16

Nyári angol-hittan tábor

A nagy sikerű 1. Ciszterci Nyári Tábor folytatásaként a Zirci Ciszterci Apátság 2022-ben is megszervezi tematikus nyári táborát a ciszterci intézmények, illetve ciszterci plébániák diákjai számára. A tábor egy időben (2022. július 4-9.) két tematikus csoportban (hittan és angol nyelv) zajlik majd, melyre várjuk a 8-11. évfolyamos résztvevőket. Helyszín a Ciszterci Rekreációs Központ (Balatonalmádi, Verseny u. 3.) A tábor részvételi díja 42.000 forint, amely magában foglalja a szállást, a napi három étkezést, a táboron belüli utazásokat, kirándulásokat, belépőket, valamint a strandbérletet is.
 
További információk: https://crk.hu/cisztercitaborok/
 

tovább »
2022.03.11

Ciszterci ministránstábor

A Zirci Ciszterci Apátság 2022-ben először nyári ministráns tábort szervez a ciszterci, és más katolikus iskolába járó diákok, illetve "öregdiákok" számára 14-24 éves kor között. A tábor időpontja: 2022. június 27-től július 2-ig (hétfőtől szombatig). Helyszíne: Ciszterci Rekreációs Központ: Balatonalmádi, Verseny u. 3. A tábor részvételi díja 42.000 forint, amely magában foglalja a szállást, a napi három étkezést, a táboron belüli utazásokat, kirándulásokat, belépőket, valamint a strandbérletet is.
 
További részletek, jelentkezés: https://crk.hu/ministranstabor/
 

tovább »
2022.03.11

Március 15-i megemlékezés

Iskolánkban a mai napon emlékeztünk meg az 1848. március 15-i forradalomról.

Ezen a szép ünnepen mindannyian átélhettük, hogy milyen nagyszerű érzés magyarnak lenni és milyen nagy érték a szabadság.
A színdarab szövege Petőfi Sándor és Szendrey Júlia naplóbejegyzései alapján készült, felidézte a lánglelkű poéta alakját és a hitvesi szerelem erejét. A márciusi ifjak visszaemlékezései a barátság és a cselekvő hazafiság örök értékét állították elénk. A színdarab végén a “Szabadság, szerelem” című dal hangzott el hegedű, fuvola és zongorakísérettel.

A nemzeti ünnep tiszteletére rendezett színdarabot a 11.c osztály adta elő. A műsort összeállította és betanította Ballagóné Csernyák Éva tanárnő. 

A műsorról készült galériánkat itt tekinthetik meg.
 

tovább »
2022.03.11

Húsvéti szent háromnap

A Zirci Ciszterci Apátság szeretettel hívja és várja Jézus Krisztus feltámadásának ünneplésére, illetve az arra való készületre végzős, valamint volt diákjainkat.
 

tovább »
2022.03.10

Lelkigyakorlat Zircen

A Zirci Ciszterci Apátság, valamint a Magyar Ciszterci Diákszövetség augusztus 12-19. között gyalogos zarándoklatra hív mindenkit, aki 16. életévét betöltötte.
A Budáról Zircre vezető zarándokút célja Szent Bernát atyánk ünnepének közös megülése.

tovább »
2022.03.09

Apátsági lelkigyakorlat

Július 25-27. között a Zirci Ciszterci Apátság mindazon fiatalokat (férfiakat) várja, akik érdeklődnek a szerzetesség iránt, valamint kíváncsiak egy szerzetesrend mindennapjaira. 

tovább »
2022.03.09

Adománygyűjtés

„Mindenki elhatározásának megfelelően adjon, ne kelletlenül, vagy kényszerűségből, mert Isten a jókedvű adakozót szereti.” (2Kor 9,7)
 
Az Egri Főegyházmegyei Karitász Központ az Ukrajnában zajló háborúban érintettek és a bajbajutottak számára adománygyűjtést szervez. Elsősorban tartós élelmiszerek, (gyermek) ruhaneműk, takarók, plüss játékok, tisztálkodószerek felajánlását várjuk. Természetesen pénzadományokkal is lehet segíteni. (Részletes információ: Iskolatitkárság)
 
A gyűjtést 2022. március 22-ig szervezzük iskolánkban. Ezt követően az Egri Főegyházmegyei Karitász eljuttatja az adományokat a rászorulók számára.
 

tovább »
2022.03.16

Anne Frank kiállítás

   Február 23. és 25. között az Anne Frank-Ház Magyarországi Oktatási Programjának köszönhetően lehetőségünk volt részt venni egy tárlatvezetői képzésen. Ennek a programnak a keretében az Anne Frank - Történelem a mának című tárlatát mutattuk be a diákoknak.
   Az első nap nagy részét az ismerkedős játékok tették ki, hiszen fontos volt, hogy megismerjük egymást és a felkészítőinket, hogy az elkövetkezendő két napban felszabadultan tudjunk együtt dolgozni. A nap további részében a témához kapcsolódó fontosabb fogalmakat tisztáztuk, hogy jobban értsük a ránk váró témát. A következő két napban a II. világháború eseményeit és Anne életét tanulmányoztuk alaposan. Mindezt játékos feladatokon keresztül. A három nap alatt nehézségekkel is szembekerültünk, hiszen a holokauszt a történelem egyik legsötétebb foltja. Sok rettenetes dolog történt ekkor, amivel szintén meg kellett ismerkednünk ahhoz, hogy átlássuk a teljes eseménysort. Sok szívfacsaró történetet hallgattunk és képet láttunk, ez volt az egyik legnehezebb momentuma a kurzusnak. A harmadik nap végén lehetőséget kaptunk arra, hogy gyakorolhassuk a tárlat bemutatását és csiszolhassuk előadásmódunkat. Fontosnak tartjuk, hogy megemlítsük a felkészítőinket, akik szeretettel és bizalommal voltak irántunk. A három nap és a tárlatvezetés során rengeteg mindent tanultunk. Elsősorban Anne életéről és a holokausztról, viszont a tárgyi tudás nem volt elég ahhoz, hogy jól vezessük a tárlatot. Ki kellett lépnünk a komfortzónánkból és leküzdenünk bizonyos aggályokat. A program segített abban, hogy magabiztosabban beszéljünk emberek előtt, és bár az elején izgultunk, belelendültünk és élveztük a vezetést.
   A program emlékezetes élményeket és tapasztalatokat adott, amelyeket hasznosítani tudunk a jövőben is. Ha nektek is lehetőségetek adódik hasonlóra, bátran éljetek vele!

A beszámolót írta: Forgó Jázmin, Juhász-Hegyi Virág, Ludányi Anna 10. e
 
 

tovább »
2022.03.15

A haza ifjú hősei - kiállítás

A Patrióták közösségének „A haza ifjú hősei” című kiállítása 2020 májusától járja az országot.
2022. 02. 21-e és 03. 05-e között iskolánk tanulói is megismerhetik Baracsi László (?-1921), Brenner János (1931-1957), Egán Iván Pál (1927-1944), Gaál Tibor (1903-1970), Görgey János (1906-1938), Körösztös Krizosztom (1909-1944), Mansfeld Péter (1941-1959), Sebő Ödön (1920-2004), Vezér Ferenc, (1914-1951), Wittner Mária (1937) életének történetét.

„Közös volt bennük, hogy bármikor készen álltak életüket adni hazájukért, nemzetükért. Egy olyan korban, ami talán a legtöbb szenvedést hozta a magyarságra. A történelmük a nemzet igaz történelme. … A hősök kultuszát Magyarország idegen megszállását követően betiltották. Évtizedekig nem lehetett megemlékezni róluk, tettüket elferdítették, meghamisították. Legtöbbjükről ma sem esik szó az iskolában. Kiállításunknak kimondott célja, hogy a hősök lelkületéből átmentsünk valamit az anyagias, elkényelmesedett és a szellemi kiüresedés felé haladó világunkba.” - olvasható a kiállításról készült ismertetőben.
 

tovább »
2022.02.25

Farsang

Az idei tanévben korábbi hagyományainktól eltérően tartottuk meg farsangi bálunkat.
A járványügyi szabályok betartása mellett délelőttre  nagygimnazistáink számára jelmezes felvonulást hirdettünk, melyet nagy érdeklődés övezett. Számos kreatív és ötletes maskarát láthattunk. Volt ki egyedül, más csoportban, de volt olyan osztály, melynek minden tanulója egységesen beöltözött.
 
 
Délután kisgimnáziumunk diákjaié volt a főszerep. A  jelmezes felvonulás mellett farsangi mulatságon vettek részt.
 
 
Farsangról készült további fotóinkat a galériában tekinthetik  meg.

tovább »
2022.02.23

Curie versenyeredmény

A Curie Kémia Emlékverseny területi döntőjére meghívást kapott:
 
Czap Zita 9.k osztályos tanuló, felkészítő tanára: Kovács Adorján tanár úr
Szabó Balázs 10.a osztályos tanuló, felkészítő tanára: Szilágyiné Békési Zsuzsanna tanárnő
Zelei Zente Péter 10.a osztályos tanuló, felkészítő tanára: Szilágyiné Békési Zsuzsanna tanárnő
 
Eredményükhöz szívből gratulálunk!
 

tovább »
2022.02.23

Debreczeni Sixtus-koszorúzás

2022. február 20-i szentmisében Debreczeni Imre Sixtus ciszterci szerzetesre emlékeztünk, halálának évfordulója alkalmából.
A szentmisét követően iskolánk vezetősége, tanárai és diákjai jelenlétében koszorút helyeztünk el emléktáblájánál, a templom előterében.
 

tovább »
2022.02.20
teszt123