Fenntarthatósági Témahét - geotúra

Április 22.-én a Föld napján geotúra, terepi nappal nyitottuk meg iskolánk Fenntarthatósági Témahetét.
A résztvevő diákokkal a Kő-közi- és Várhegyi-tanösvényt jártuk be, ahol megismerkedtek a Bükki Nemzeti Park területén fellelhető ásványokkal, kőzetekkel és növényekkel.
 
Terepi oktatók: Virág Martin és Kovács Adorján tanár urak
 
A geotúráról készült fotókat a galériában tekinthetik meg.
 
 

tovább »
2022.04.22

Költészet Napja

2022. április 11-én, a költészet napján iskolánk dísztermében Levkó Esztella színésznő, rendező tartott drámapedagógiai foglalkozást az irodalom iránt érdeklődő 10-11. évfolyamos tanulóinknak.
 
A téma József Attila Nagyon fáj című versének értelmezése volt a diákok által leforgatott 1.5 perces kisfilm keretében.
 
Szervező: magyar munkaközösség
Koordinátor: Harmat Adrienn tanárnő
 

tovább »
2022.04.08

Az Ég tartja a Földet

Iskolánkban az egyik lelkinap alkalmával megismert Zsuffa Tünde által lehetőséget kaptunk arra, hogy megtekinthessük a könyvéről készült musicalt az Erkel színházban.
Külön megtiszteltetés volt, hogy a premier előtti főpróbára kaptunk meghívást. Az Ég tartja a földet című előadás Árpád-házi Szent Erzsébet életét és Istennel való kapcsolatát mutatta be.
Nagy izgalommal érkeztünk a színházba. Már a díszletet megpillantva tudtuk, hogy egy nagyszerű élményben lesz részünk. Nem is tévedtünk, hiszen nagyon színvonalas és szívhez szóló volt a darab. Azon felül hogy profi volt mind a zene, a tánc és a próza is lelki feltöltődést nyújtott mindenkinek.
A sokat feláldozó és a rászorulókért sokat tevő Erzsébet példája mindegyikünket megérintett. A musical a közönségnél elért sikerét, egyértelműen mutatta az álló tapsvihar, ami megkoronázta színházi látogatásunkat és Szent Erzsébet üzenetével a szívünkben térhettünk haza.
Domán Gabriella és Milák Johanna Jázmin 12.c osztályos diákjaink gondolatai
 

tovább »
2022.04.08

Marton Bernát ciszterci szerzetes atya látogatása iskolánkban

A hét folyamán iskolánk vendége volt Marton Bernát ciszterci szerzetes atya, aki a nálunk töltött napokban tanórák keretein belül meglátogatta iskolánk diákjait.
Gimnáziumunk digitális témahetébe is bekapcsolódott, amelynek keretein belül tanulóink angol nyelven készíthettek riportot Bernát atyával.
 

tovább »
2022.04.08

Amerika Nap a gimnáziumban

2022. április 6-án négy vendég érkezett a budapesti Amerikai Követségről az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumba, mivel a gimnázium sikerrel pályázott az EMMI és a budapesti Amerikai Követség által meghirdetett Amerika Napra.
 
Az iskola diákjai angol nyelvű előadást hallgathattak meg a Követség munkájáról, a NATO szerepéről és jelentőségéről, majd kérdéseket tehettek fel a vendégeknek.
 
A program második részében a diákok az ivóvíz-készlet védelmével és ésszerű felhasználásával kapcsolatos diplomáciai szimulációs játékban vehettek részt. A valóságos problémát kitalált forgatókönyv alapján, angol nyelven vitatták meg, és csapatokat alkotva és a csapatok véleményét összehangolva keresték meg a közös megoldást a problémára.
 
A diákok angol nyelvi készségeinek fejlesztésén túl a játék kiváló lehetőséget nyújtott az ésszerű érdekérvényesítésre, a hatékony csapatmunka, a kompromisszumkészség megtapasztalására is konfliktushelyzetben. Az Amerika Nap élményszerű betekintést adott a Követség munkájába, és kiváló alkalom volt arra, hogy a diákok kreativitása és hatékony problémamegoldó képessége életszerű, angol nyelvű feladatok segítségével fejlődjön.
 
Az Amerika Napról készült fotókat ITT tekinthetik meg.
 

tovább »
2022.04.06

Véradás

A mai napon iskolánk 18 éves tanulói és pedagógusai önkéntes véradáson vettek részt.
Összesen 28 fő jelent meg, 19 fő pedig most adott először vért.
Köszönjük bátor helytállásukat és áldozatos szeretetszolgálatukat.
 
A véradást szervezte: Bozsik Zoltán tanár úr
 

tovább »
2022.04.05

Országos Rajeczky Benjamin Népzenei Verseny

Iskolánk tanulói a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban megrendezett Országos Rajeczky Benjamin Népzenei Versenyen jeleskedtek több kategóriában.
Tóth-Sipos Márton (9.e) népi furulyán előadott produkciójával a neves szakmai zsűritől Kiemelt Arany Minősítést, Milák Johanna Jázmin (12.c) szóló népdalcsokrával pedig Arany Minősítést érdemelt ki. 
A Ciszterlánc Énekegyüttes népiének előadásáért Ezüst Minősítést szerzett:
Csiszár Borbála Erzsébet, Fazekas Júlia, Juhász Abigél (8.c), Czap Zita, Farkas Réka, Majoros Dóra (9.k), Figeczki Flóra (11.c), Borsó Eszter (11.k) és Milák Johanna Jázmin (12.c)
Az együttes felkészítő tanára: Faludiné Majoros Zsuzsanna tanárnő
 

tovább »
2022.04.01

Petíció a tanárok helyzetének javításáért

A Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium tantestületének többsége (a tantestület nyolcvan százaléka) egyetértését fejezi ki a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium tanári kara által a „Petíció a tanárok helyzetének javításáért” című petícióban megfogalmazottakkal. Buzdítjuk más iskolák tantestületét, pedagógusait is, hogy csatlakozzanak a petícióhoz. 

tovább »
2022.03.28

ISMÉT A GÁRDONYISOKÉ A VÁNDORSERLEG

A Dr. Habis György Városi Német Nyelvi Szépkiejtési Emlékversenyen a
dobogó mindhárom fokán gárdonyis diák végzett!
1. hely Csuhai Flóra 12.k,
felkészítő tanára: Nyitrai Katalin tanárnő
2. hely Szauer Anna 11.c,
felkészítő tanára: Jobbágyné Reményi Henrietta
3. hely Bisztriczki Sára 11.c,
felkészítő tanára: Jobbágyné Reményi Henrietta
 
Egy évig marad iskolánkban a vándorserleg, melyet a legutoljára
megszervezett versenyen Kovács Eszter Éva, iskolánk volt tanítványa
hozott el.
 
Szeretettel gratulálunk diákjainknak!
 

tovább »
2022.03.23
teszt123