"Arány, irány, tónus!"

A TV Eger által készített stúdióbeszélgetést ITT tekinthetik meg.
 
A TV Eger hírösszefoglalóját ITT tekinthetik meg.

Az eseményről készült galériát ITT tekinthetik meg.
 
 Emlékábla avatás Dargay Lajos tiszteletére.
Időpontja: 2022. szeptember 10. (szombat) 14:00. 
Bővebben a művésztanárrólITT
2022.09.13

Veni Sancte

Veni Sancte Spiritus!

Jöjj Szentlélek Úristen!

 Hirdetés a 2022/2023-as tanévkezdéssel kapcsolatban a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium és Kollégium közössége számára

 

 2022. szeptember 1-jén, az új tanév első napján szeretettel és örömteli szívvel várjuk diákjainkat az iskolába 07.50-re. Kérjük, hogy mindenki ünnepi öltözetben (egyenruha) érkezzen meg az intézménybe.

Az első három órában (8.00-10.40) osztályfőnöki órák lesznek.

10.40-11.00: sorakozó a díszudvaron (Szt. Bernát udvar)

11.00: az iskola közössége a szentmise kezdetére együtt vonul át a székesegyházba (bazilika)

11.30-13.00: VENI SANCTE (tanévnyitó szentmise) és ünnepség

13.00: az iskola közössége együtt vonul vissza a gimnáziumba

    

Eger, 2022. augusztus 29.

                                                                               Karóczkai Júlia

                                                                                   igazgató
 
Az ünnepségről készült galériát itt tekinthetik meg.

tovább »
2022.08.30

Irány a Balaton! Tábori beszámoló

Köszönetnyilvánítás
 
Ezúton szeretnénk megköszönni azokat a tárgyi és pénzbeli felajánlásokat, melyek a szülők részéről érkeztek. Két szülőtől kaptunk papír-írószert, melyeket a programok és a jutalmazások során használtunk fel. Egy szülőtől hatalmas mennyiségű kézműves alapanyag érkezett, gyöngyök, zsenília drótok, filc anyagok, speciális papírok, és még sok minden más, ami nem csak a mostani tábor kézműves foglalkozásait, hanem a következő táborét is megtámogatja. Egy 100. 000 Ft-os és egy 20. 000 Ft-os támogatás érkezett. Ennek köszönhetően a tihanyi programunkba beépíthettük a városnéző kisvonatozást, így megkímélhettük a gyerekeket egy feszített tempójú gyaloglattól a hajóállomástól a Levendula Házig, ráadásul a szabadprogram is fél óráról egy órára növekedhetett. Továbbá a már étkezési díjban nem szereplő úticsomag árának egy részét is ebből tudtuk fedezni a hazaútra. 
 
Továbbá köszönjük iskolánk alapítványának, hogy kifizette az oda- és vissza utazásunk költségét, valamint a strandbelépőket, ezzel jelentősen csökkentve a gyerekek által befizetendő táborozási díjat.
 
Felajánlásaiknak köszönhetően még tartalmasabbá, élménydúsabbá varázsolhattuk „közös” gyermekeink számára ezt a néhány napot.
 
Hálásan köszönjük!
 
Bedécs Szilvia, táborvezető
 
A táborról készült beszámolót ITT olvashatják.
A táborról készült galériát ITT tekinthetik meg.
 
Az iskolánk által szervezeti balatonalmádi nyári tábor a Magyarország Kormánya és a Miniszterelnökség támogatásában, az "Egyházi közösségi célú programok 2022. évi támogatása" -EKCP-KP-1-2022/3-001013. azonosítószámú pályázaton elnyert 400.000 forintos támogatás segítségével valósult meg.
 

tovább »
2022.07.18

Gloria Victis és Cultura Nostra

A 2020-21-es tanévben a Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis és Cultura Nostra versenyeket gárdonyis diákok (Katona Fanni, Kovács Anna, Kovács Anna Elizabet ill., Kovács Eszter Éva) nyerték.
A járvány miatt 2022. jún. 25-29 között nyílt lehetőség arra, hogy a megérdemelt jutalmat átvegyék, azaz Párizsban tölthették a jún. 25-29 közötti napokat.
A fényképet Kovács Ottó tanár úr készítette.
(Kedves jelenlegi gárdonyis diákok! Ezek a versenyek a 22-23-as tanévben is kiírásra kerülnek.) 

tovább »
2022.06.25

Határtalanul! - „Nyitott természetrajzkönyv Erdély-Észak-Magyarország”

A Határtalanul pályázati támogatással megvalósuló „Nyitott természetrajzkönyv Erdély-Észak-Magyarország” (HAT-19-02-0026) program során a Liceul Tehnologic Domokos Kazmer, azaz a „Domokos Kázmér” Iskolacsoport tanulóival megvalósított cserekapcsolat keretében 30 diák érkezett Szovátáról Egerbe. A diákok 2022. 06. 20-án érkeztek. Az első este az ismerkedésről és a programok egyeztetéséről szólt. 

A program keddi napján a szovátai diákok megismerkedtek a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziummal. A várban számos helytörténeti bemutatót élveztünk végig. A finom ebéd után délután a csapat egyik része az egri strand termálvizével ismerkedett, mely az Eger alatti magas geotermikus gradiens eredménye. A másik csoport az egri Líceum Varázstornyának Csillagdáját tekintette meg.

A programról készült fotókat galériánkban tekinthetik meg.

tovább »
2022.06.22

Te Deum – Tanévzáró ünnepség

2022. június 14-én tartottuk iskolánk Te Deum – Tanévzáró ünnepségét. 11:00-kor a Szent Bernát Ciszterci templomban a Koós Ede atya által celebrált ünnepi szentmisén adtunk hálát a tanév kegyelmeiért. A szentmise utáni tanévzáró ünnepség keretében meghallgattuk Igazgatónő ünnepi beszédét, jutalomkönyvek átadására került sor, valamint rövid műsorral készültek iskolánk diákjai.

Az ünnepségen készült galéria ITT tekinthető meg. 
Az ünnepség megtekinthető a Szent Bernát templom YouTube csatornáján: ITT
tovább »
2022.06.14

EGRI SZIMFONIKUSOK A GÁRDONYIBAN

Shakespeare: Szentivánéji álom című művének részleteit és a darabhoz komponált Mendelssohn-muzsikát hallhattak a diákok a mai napon (06.09.)
Közreműködött: Szilvási Judit színművésznő és Szabó Sipos Barnabás színművész, valamit az Egri Szimfonikus Zenekar. Vezényelt: Szabó Sipos Máté.
 
Köszönet a művészeknek és a zenekarnak!
 
 
 
 
2022.06.09
teszt123