Amerika Nap a gimnáziumban

Amerika Nap a gimnáziumban
2022. április 6-án négy vendég érkezett a budapesti Amerikai Követségről az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziumba, mivel a gimnázium sikerrel pályázott az EMMI és a budapesti Amerikai Követség által meghirdetett Amerika Napra.
 
Az iskola diákjai angol nyelvű előadást hallgathattak meg a Követség munkájáról, a NATO szerepéről és jelentőségéről, majd kérdéseket tehettek fel a vendégeknek.
 
A program második részében a diákok az ivóvíz-készlet védelmével és ésszerű felhasználásával kapcsolatos diplomáciai szimulációs játékban vehettek részt. A valóságos problémát kitalált forgatókönyv alapján, angol nyelven vitatták meg, és csapatokat alkotva és a csapatok véleményét összehangolva keresték meg a közös megoldást a problémára.
 
A diákok angol nyelvi készségeinek fejlesztésén túl a játék kiváló lehetőséget nyújtott az ésszerű érdekérvényesítésre, a hatékony csapatmunka, a kompromisszumkészség megtapasztalására is konfliktushelyzetben. Az Amerika Nap élményszerű betekintést adott a Követség munkájába, és kiváló alkalom volt arra, hogy a diákok kreativitása és hatékony problémamegoldó képessége életszerű, angol nyelvű feladatok segítségével fejlődjön.
 
Az Amerika Napról készült fotókat ITT tekinthetik meg.
 


 
2022.04.06
teszt123