Mindennapos testnevelés az iskolában

MINDENNAPOS TESTNEVELÉS

 

Iskolánkban a mindennapos testnevelés a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, valamint a helyi adottságok alapján, az alábbi módon valósul meg.

 

5.6. és a 9. évfolyam:


Heti 2 órában- délelőtti órarendbe építve- úszás órán vesznek részt tanulóink.

Célunk, hogy diákjaink vízbiztonságot szerezve, két úszásnemben megtanuljanak úszni, a már úszni tudók technikáját javítsuk, valamint biztosítsuk diákjaink számára mindazon pozitív élettani hatásokat, amit a vízben végzett mozgással érhetünk el.

Mivel az órák az első két tanítási órában vannak, felmentést csak az egyesültben, versenyengedéllyel rendelkező úszóknak, szinkronúszóknak és vízilabdázóknak tudunk adni az iskola igazgatójának benyújtott kérelem alapján.

 

7. 8. évfolyam:

 

A kötelező 5 testnevelés órát a kisgimnáziumi osztályaink esetében a délelőtti órarendbe építve tartjuk. Egyesületben, versenyengedéllyel rendelkező sportolók felmentést tudnak kérni, ha testnevelés órájuk az első, vagy utolsó tanórában van és ezt edzőjük is indokoltnak tartja.

 

10. 11. 12. évfolyam:

Diákjaink a 8.-9. órában szervezett sportfoglalkozások közül választhatnak.

 

Célunk, hogy sokszínű mozgásos, sporttevékenységet biztosítva mindenki találjon olyan mozgásformát, amit szívesen, örömmel végez.

 
teszt123