Gloria Victis és Cultura Nostra

A 2020-21-es tanévben a Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis és Cultura Nostra versenyeket gárdonyis diákok (Katona Fanni, Kovács Anna, Kovács Anna Elizabet ill., Kovács Eszter Éva) nyerték.
A járvány miatt 2022. jún. 25-29 között nyílt lehetőség arra, hogy a megérdemelt jutalmat átvegyék, azaz Párizsban tölthették a jún. 25-29 közötti napokat.
A fényképet Kovács Ottó tanár úr készítette.
(Kedves jelenlegi gárdonyis diákok! Ezek a versenyek a 22-23-as tanévben is kiírásra kerülnek.) 

tovább »
2022.06.25

Határtalanul! - „Nyitott természetrajzkönyv Erdély-Észak-Magyarország”

A Határtalanul pályázati támogatással megvalósuló „Nyitott természetrajzkönyv Erdély-Észak-Magyarország” (HAT-19-02-0026) program során a Liceul Tehnologic Domokos Kazmer, azaz a „Domokos Kázmér” Iskolacsoport tanulóival megvalósított cserekapcsolat keretében 30 diák érkezett Szovátáról Egerbe. A diákok 2022. 06. 20-án érkeztek. Az első este az ismerkedésről és a programok egyeztetéséről szólt. 

A program keddi napján a szovátai diákok megismerkedtek a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnáziummal. A várban számos helytörténeti bemutatót élveztünk végig. A finom ebéd után délután a csapat egyik része az egri strand termálvizével ismerkedett, mely az Eger alatti magas geotermikus gradiens eredménye. A másik csoport az egri Líceum Varázstornyának Csillagdáját tekintette meg.

A programról készült fotókat galériánkban tekinthetik meg.

tovább »
2022.06.22

Te Deum – Tanévzáró ünnepség

2022. június 14-én tartottuk iskolánk Te Deum – Tanévzáró ünnepségét. 11:00-kor a Szent Bernát Ciszterci templomban a Koós Ede atya által celebrált ünnepi szentmisén adtunk hálát a tanév kegyelmeiért. A szentmise utáni tanévzáró ünnepség keretében meghallgattuk Igazgatónő ünnepi beszédét, jutalomkönyvek átadására került sor, valamint rövid műsorral készültek iskolánk diákjai.

Az ünnepségen készült galéria ITT tekinthető meg. 
Az ünnepség megtekinthető a Szent Bernát templom YouTube csatornáján: ITT
tovább »
2022.06.14

EGRI SZIMFONIKUSOK A GÁRDONYIBAN

Shakespeare: Szentivánéji álom című művének részleteit és a darabhoz komponált Mendelssohn-muzsikát hallhattak a diákok a mai napon (06.09.)
Közreműködött: Szilvási Judit színművésznő és Szabó Sipos Barnabás színművész, valamit az Egri Szimfonikus Zenekar. Vezényelt: Szabó Sipos Máté.
 
Köszönet a művészeknek és a zenekarnak!
 
 
 
 
2022.06.09

Tavaszi Muzsika

Május 23-24-én vendégül láttuk testvériskolánk, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium kórusát, valamint néhány pedagógusát.

A látogatás első napján került sor a Tavaszi Muzsika kórustalálkozóra, melynek helyszíne a Szent Bernát templom volt. Másnap játékok keretében ismerkedtek meg diákjaink egymással, valamint a várossal.

  
Az eseményről készített galériát ITT tekinthetik meg.
2022.05.20

Elsőáldozás a Szent Bernát templomban

"Az elsőáldozás nem egy korszak lezárása, hanem inkább egy korszak kezdete."
(Rédly Elemér)
 
2022. május 15-én a vasárnapi szentmise keretében a következő diákjaink részesültek az Eucharisztia szentségében:
 
9.e osztály
Lőrincz Éva
Tóth-Sipos Márton
10.a osztály
Petrovits Emese
Szabó Balázs
12.c osztály
Milák Johanna Jázmin
12.e osztály
Sánta Kornélia
Péntek Sára
 
Felkészítő pedagógus: Kévés Fanni tanárnő

Az elsőáldozásról készült felvétel ITT tekinthető meg.
 

tovább »
2022.05.15
teszt123